Breitner tentoonstelling

 

Het Rijksmuseum in Amsterdam toont van 20 februari tot en met 22 mei 2016 de tentoonstelling Breitner: meisje in Kimono. Eind 19de eeuw maakte George Hendrik Breitner (1857-1923) een grote serie schilderijen met als onderwerp een meisje in een kimono. Het jonge model Geesje Kwak poseerde voor bijna al zijn schilderijen en werd zo door Breitner onsterfelijk gemaakt. Onderdeel van deze tentoonstelling zijn een groot aantal foto’s die Breitner maakte als voorstudie voor deze schilderijen. Waaronder meerdere foto’s van Geesje Kwak. Vereniging Rembrandt steunde de Universitaire Bibliotheken Leiden (voorheen Rijksprentenkabinet Leiden) in 1984 bij de aankoop van deze serie foto’s. Een deel van deze serie is als bruikleen in de tentoonstelling te zien.
Het Rijksmuseum in Amsterdam toont van 20 februari tot en met 22 mei 2016 de tentoonstelling Breitner: meisje in Kimono.
Eind 19de eeuw maakte George Hendrik Breitner (1857-1923) een grote serie schilderijen met als onderwerp een meisje in een kimono. Het jonge model Geesje Kwak poseerde voor bijna al zijn schilderijen en werd zo door Breitner onsterfelijk gemaakt.
Onderdeel van deze tentoonstelling zijn een groot aantal foto’s die Breitner maakte als voorstudie voor deze schilderijen. Waaronder meerdere foto’s van Geesje Kwak. Vereniging Rembrandt steunde de Universitaire Bibliotheken Leiden (voorheen Rijksprentenkabinet Leiden) in 1984 bij de aankoop van deze serie foto’s. Een deel van deze serie is als bruikleen in de tentoonstelling te zien.