Cobra museum

De toiletkaarten die altijd al ingewisseld konden worden om korting te krijgen in ons café, kunnen nu ook ingeleverd worden bij het cobra museum in Amstelveen.

The toitetvouchers that gave you discount in our café can now also give you discount at the cobra museum in Amstelveen!

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen maakt het erfgoed van de internationale Cobrabeweging zichtbaar en houdt het gedachtegoed van de kunstenaars van de beweging levend.

Het museum beoogt hét expertisecentrum te zijn op dit gebied. Dé plek waar in de geest van Cobra, experiment en expressie in de kunst, worden benadrukt.

Het museum formeert een kernachtige Cobraverzameling, met kunstwerken en documentair materiaal, waarmee diverse presentaties worden gemaakt.
Ook worden aan Cobra gerelateerde exposities samengesteld, bijvoorbeeld van individuele Cobraleden, van tijdgenoten en van aanverwante stromingen. De tentoonstellingen worden regelmatig aangevuld met een palet aan culturele en educatieve activiteiten waarmee het inzicht in de kunsthistorische en maatschappelijke betekenis van de kunstbeweging wordt verbreed.

De Cobrabeweging staat voor creatieve vrijheid en experiment, gedrevenheid en vitaliteit en maatschappelijk engagement. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst ziet het als een evenwichtige taak hedendaagse kunst te tonen waarin die kernwaarden en de geest van Cobra zijn te herkennen.

In het Cobra Museum voor Moderne Kunst gaan de kunst van Cobra, moderne en hedendaagse kunst hand in hand.

Voor meer info over de actuele tentoonstelling/ for more information on the current exposition visit:

http://www.cobra-museum.nl/